cilvia fungus?

marricgardensNovember 14, 2013

I was washing my clivia leaves yesterday and noticed a brown substance at the base of the leaves. The plants look healthy otherwise. I tried wiping it off with a cloth and some of it came off. I took some pictures so hopefully someone can tell me what it is. This is a plant that has 3 large seedpods on it which will be ready soon. Marg

Thank you for reporting this comment. Undo
birdsnblooms

Hi Marg,

I don't think the brown is fungus, but not 100% sure either.

My Clivia does the same..especially when it's outside during cold/rainy seasons.

Do you see fuzz? Toni

    Bookmark   November 14, 2013 at 11:29AM
Thank you for reporting this comment. Undo
marricgardens

Mine are house pets. No fuzz that I can see. I wondered whether or not it was a fungus because some of it did rub off. Never had it on any of my other ones. Marg

    Bookmark   November 14, 2013 at 1:06PM
Sign Up to comment
More Discussions
Schefflera and corn plant sharing a pot?
Anyone tried planting schefflera and Dracaena Fragrans...
Peter
Moisture Meter?
I have a mechanical moisture meter, and it has increasingly...
trclac
Christmas cactus help needed please!!
I inherited this plant from my uncle, he had it forever....
Stef Cunningham
March flowers 2015
Old thanksgiving cactus blooming later than normal. Hoya...
Grantgarden2 Zone 5a/b
Febuary Flowers
This is my month!! I finally have a decent amount of...
teengardener1888
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™