Chipper/shredder won't start!

takadi(7)May 2, 2011

I just recently bought a chicago electric chipper/shredder off of craigslist. I paid quite a good amount for it considering it was used. It worked perfectly for the first few days. After a rain, the leaves were a little wet, so when I put them in, the chipper got clogged and the blades got stuck. I turned it off and cleaned it out. But now, when I try to turn it back on again, it doesn't work! I am seriously PO'd

All I can do for troubleshooting is press the circuit breaker button and turn it off and on. I have no idea how to fix this thing. I think I might have blown a fuse. I did not realize what a piece of junk this thing was.

Thank you for reporting this comment. Undo
takadi(7)

Okay, so I need to edit this. It doesn't start, but only SOMETIMES. I changed it to a different outlet and it started. However, when I took it back to the same extension cord I used before, it didn't start. I used another one and it started. Then it got clogged again so I stopped it to clean it out. When I went to start it again, it didn't work. Changed the outlet but with the same extension cord. Didn't work.

So for some reason or another, the machine keeps "blowing out" the extension cord. I have no idea what is going on here

    Bookmark   May 2, 2011 at 5:13PM
Thank you for reporting this comment. Undo
takadi(7)

Okay I think I figured it out. There is a safety feature on this where you need to screw on the bolt that fastens the lid together to complete the circuit. Yeesh, how anticlimactic

    Bookmark   May 2, 2011 at 6:50PM
Thank you for reporting this comment. Undo
arthurfriesen_hotmail_com

unplug the unit from its power source and turn the electric motor by hand a few degrees press the reset plug in and try again.good luck

    Bookmark   June 11, 2011 at 2:28PM
Sign Up to comment
More Discussions
2 stroke Mantis tiller vs. 4 stroke Mantis
I'm looking at buying a small Mantis cultivator but...
lil_rhody
Craftsman Snow Blower - Drive problem
During our big storm last week i noticed I started...
rspin
Troy Bilt Horse Drive Shaft Bearings
I took my horse apart because the front transmission...
gildomilo
Primer not getting Gas?? After Carb Rebuid?
I just rebuilt a couple snow blower Carbs (both Tecumseh...
bertman_gw
IS it ME ? OR is this site/Forum Gone in hibernation?
This used to be such an informative and active site!!...
bertman_gw
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™