Intermittant Problem

heymateAugust 20, 2012

Hi everyone I have a Hunter Controller (residential) Recently the system comes on for a second and then shuts off. I can open all the valves manually and they work fine, but the controller only allows the system on for a split second. sometimes it will work flawlessly for a week. I might mention I cannot turn on any single station from the controller when it it acting up.t starts for a second and then shuts off. Any ideas would be welcome.

Thank you for reporting this comment. Undo
lehua49

hm,

Is this a problem that has started recently? Any power outages or lightning strikes nearby? Is your controller new and installed by a Contractor? You may want to check your continuity of your wires or the surety of the wire connections in the controller. Also check the common wire twist connectors. Replace those with waterproof ones. Sounds like a intermittent short somewhere. JMHO Aloha

    Bookmark   August 20, 2012 at 9:07PM
Thank you for reporting this comment. Undo
heymate

Thanks for the answer mate. I checked all the wire connections and replaced one valve..it worked once! The Hunter Controller comes on for a second (showing the station and run time and then immedialtly goes back to the time of day. (Shuts power of to the system) All the wires look good. I guess I will have to learn to use a meter! Anyway I wanted to thank you for posting and if you think of anything else, let me know. The system has run for 12 years without any issues BTW :(

    Bookmark   August 26, 2012 at 1:36PM
Thank you for reporting this comment. Undo
lehua49

hm,

If everything works okay under the manual operation of twisting the solenoid on and off and under the manual operation from the controller. Check inside the controller for any insects making their home and causing intermittent problems. Call or email Hunter. If the controller is 12 years old, it might be worth replacing the controller. JMHO. Aloha

    Bookmark   August 26, 2012 at 10:13PM
Thank you for reporting this comment. Undo
heymate

Hi Lehua..Well I decided to replace the cable and it worked !! ONCE :( The controller is the only thing left so I will probable replace that.... When it starts playing up I cannot start any single station (from the controller) Of course everything works manually so it must be the controller. I was thinking it could be some kind of water back pressure problem but I doubt that. I will let you know.

    Bookmark   September 19, 2012 at 11:30PM
Thank you for reporting this comment. Undo
heymate

I just hooked the common and zone 1 wire up to the power supply for the controller and the zone worked fine so I think it has to be the controller. This proved that the wiring is fine.

    Bookmark   September 20, 2012 at 12:57AM
Thank you for reporting this comment. Undo
heymate

Hi Lehua, Well I connected the common and the wire to one zone to the AC adapter for the controller and it worked. so I bought a new controller ($35) and all is well :) Just wanted to let you know. Thank you so much for all your help !!!!

    Bookmark   September 24, 2012 at 11:04AM
Thank you for reporting this comment. Undo
lehua49

hm,

I am glad it worked out and continues to do so. Aloha

    Bookmark   September 24, 2012 at 8:44PM
Sign Up to comment
More Discussions
Pulling water from creek for irrigation.
I have a home on a piece of property that has a stream....
mctabish1
My sprinkler system station stopped working
Hello! I have a problem with my sprinkler system. One...
holia123
sprinkler selection question
I'm doing some sprinkler maintenance and replacement...
donkeypebbles
drip irrigation design
I ran 2 pipes around my property for drip irrigation....
jimmy21
Fertigation help
ok well not new to gardening or growing things as i...
bigpuddin43
People viewed this after searching for:
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™