craftsman riding mower blades not spinning

craftsman00July 17, 2010

have a 2000 42" 18.5 vtwin craftsman riding mower automatic - been working great- went to cut grass today- pulled lever up to engage blades and blades would not turn- about 10 sec later they kicked on- noticed while cutting they would shut off a few times like i disengaged lever then kick back on a sec later- i went threw and cleaned deck- lubed cable & linkage - 50% of the time blades will engage -did notice belt does tighten up like it should - is their a switch going bad or?? whats your thoughts?

Thank you for reporting this comment. Undo
rcbe(6)

look in cavity under tilting seat - get full model # (917.xxxxxxxx) - post it back here.

    Bookmark   July 17, 2010 at 7:24PM
Thank you for reporting this comment. Undo
tomplum

It may be that the weld at the back of the deck's top plate is pulling through the deck. best pull the deck and give the works a good inspection. It is also possible that one of the legs of a deck spindle is broken. Either one of these conditions makes it dificult keeping tension on the belt.

    Bookmark   July 18, 2010 at 1:38AM
Sign Up to comment
More Discussions
Snapper Riding Lawn Mower Wiring Diagram
I'm trying to find a wiring diagram for a Snapper Rear...
byrondallas
Ford 1210 hydrostatic clattering when engaged
Is it possible someone is up on this subject here?...
jaceymae
Tractor starter-wrong rotation.
As I have been known locally as a lawn tractor fixer,...
rustyj14
Does anyone else have this problem?
I have a Craftsman riding mower that the manual clutch...
cowgirlrose55
transmission clean and do not overwork
I have a Dumb question about that phrase. Exactly what...
krnuttle
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™