jihn deere 425 pto problem

jimmy45August 17, 2014

my 425 runs great,but when you engage the pto the mower is turning real slow like its in a bind.checked gear box,blade quill assy,all good.turn off the mower runs and drives fine.anyone have a clue what the problem is?

Thank you for reporting this comment. Undo
justalurker

Check driveshaft, carrier bearings, and u-joint(s)

    Bookmark   August 17, 2014 at 9:55AM
Thank you for reporting this comment. Undo
tomplum

I suppose the clutch may be worn. It would be more likely that the secondary drive belt has a problem or you lost a tension spring.

    Bookmark   August 17, 2014 at 1:17PM
Thank you for reporting this comment. Undo
Scottheng

I can't get the PTO on my 425 John Deere to shut off, Any ideas of what I can do to fix this?

    Bookmark   August 19, 2014 at 5:52PM
Thank you for reporting this comment. Undo
tomplum

You will have to verify if there is power to your clutch in the off position first to determine if it is electrical or something physical w/ the clutch.

    Bookmark   August 19, 2014 at 8:47PM
Sign Up to comment
More Discussions
Tractor starter-wrong rotation.
As I have been known locally as a lawn tractor fixer,...
rustyj14
Looking at a John Deere X300 to purchase
I sold my Power Kraft (finally) after a persistent...
Alberti
Do "Drift Cutters" work?
Chatting with a buddy in Connecticut, he had about...
exmar
Thoughts on a good lawn tractor.
This appears to be a site of knowledgeable folks with...
VAlandlover
transmission clean and do not overwork
I have a Dumb question about that phrase. Exactly what...
krnuttle
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™