Return to the Bulbs Forum | Post a Follow-Up

 o
Strange Allium flowers

Posted by toni-lou (My Page) on
Wed, Jul 9, 08 at 14:11

I bought an ornamental Allium plant last year that was already flowering (purple standard size). I planted it in my garden & it died off & grew back this year, plenty of growth, buds etc. But when the buds opened there were no purple flowers, just green small spheres, almost as if something has sucked the flowers off! I thought maybe the purple flowers grow later, so left them but it's now been 2 weeks & they haven't changed. Can anyone explain what is going on please. Am I just being dumb??!


Follow-Up Postings:

 o
RE: Strange Allium flowers

That is strange, wish you had a picture! Could it be possible you missed it flowering? The small green spheres sound like seed pods, left after flowering.
Then again, sometimes Alliums are very slow to open, especially if it is dry.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Bulbs Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here