Return to the House Plants Forum | Post a Follow-Up

 o
Jasmine buds not blooming

Posted by Mansi21c none (My Page) on
Tue, Jul 15, 14 at 20:08

Hi all

I have this jasmine plant for 2 months now. I don't know the type of jasmine it is. Why my plant is not blooming? As you see there are buds. But they don't go beyond bud to flowers. Please help me.


Follow-Up Postings:

 o
RE: Jasmine buds not blooming

It might be lack of potassium causing the buds to abort/not form fully.
Try a foliar feed for flowering/fruiting plants for the short term then switch to a slow-release fertiliser with a higher K ratio.

Good luck!


 o
RE: Jasmine buds not blooming

Were the 'buds' on the original cutting or have they grown since you propagated it? They do appear to be only on the older growth. I can't see them very clearly but I am wondering if they have in fact already flowered and you are see the sepals of the former bloom?


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the House Plants Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here