Return to the House Plants Forum | Post a Follow-Up

 o
Gardenia Jasminoides Brown Leaves

Posted by yazan87 none (My Page) on
Sat, Nov 26, 11 at 1:55

Dear All,

My Gardenia Jasminoides leaves are turning brown in a strange way, even the buds, and they are dropping when touched..

The brown color starts at random parts of the leaves (edge, side, base) and spreads to cover the whole leaf area.

I really need help in this.

Please check the photo link that clarifies the situation by showing some of the leaves that I took off.

My plant is indoors, it receives bright light (No direct sunlight) I water it regularly and it does not get wet feet.

Regards

Here is a link that might be useful: Brown Leaves Photo


Follow-Up Postings:

 o
RE: Gardenia Jasminoides Brown Leaves

I don't know the latitude of Jordan, but here (at about 31 degrees) Gardenias grow outside in full sun. Sometimes mine gets a black mildew that goes away on its' own but it's usually uniform across the leaves, not splotchy like your leaves. I don't know what that is but would urge you to give your plant some direct sun. That may help with the overall health. Hopefully someone will recognize what's wrong with your leaves. Are you able to share a pic of the whole plant?


 o
RE: Gardenia Jasminoides Brown Leaves

Yaz..was your Gardenia in the cold? 32F or less.

I'm not 100% certain, but the leaves look frost-bit.

Since you keep indoors, 'I'm assuming?' was it near an opened window or one where cold air seeped in?

Frost-bit leaves are grayish-black. Sometimes pictures are deceiving, and colors aren't true.

Perhaps someone else has an answer. If you can't get help here, try the Fragrance Forum. Most have Gardenias, in and outdoors. Toni


 o
RE: Gardenia Jasminoides Brown Leaves

Thanks a lot guys for the reply

I really cannot figure out how to solve this..

I cant put the plant outside to take enough light because the temperature ranges below 15C.

At the same time, im not sure if the temperature is fine.

I can only guarantee that the water i give it is enough.

is it a problem if the water has chlorine in it?

here are some other pictures to show more parts of the plant itself.

http://postimage.org/image/lgy47s05l/
http://postimage.org/image/jsyyt4ma1/
http://postimage.org/image/7h0ntdnt5/
http://postimage.org/image/w02paos7d/

Btw, it is having many buds but they are not blooming.

Please I need some guidance here, i dont want to lose my plant..

Thanks a lot!


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the House Plants Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here