Return to the Lawn Mowers Forum | Post a Follow-Up

 o
mclane edger 3.5 BRIGGS motor

Posted by jakriz11 nc (My Page) on
Mon, Apr 26, 10 at 22:46

I just bought a used mclane edger. it starts on the first pull, but stalls during use. I have never used an edger before, so I am pretty clueless on where to start for up keep care and repairs. thanks in advance for any advice.


Follow-Up Postings:

 o
RE: mclane edger 3.5 BRIGGS motor

  • Posted by baymee LehighValleyPA (My Page) on
    Wed, Apr 28, 10 at 5:57

Sounds like the main jet isn't open as far as it should be or there is varnish in the carb.

Mine has an adjustable main jet. It looks like a screw. Gently turn it in until it seats and then back out 1 1/2 turns. Adjust slightly under a load, from there.

If your main jet is not visible or adjustable, the carb should be removed and cleaned.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Lawn Mowers Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here