Return to the Lawn Mowers Forum | Post a Follow-Up

 o
help

Posted by bigdaddy8852 none (My Page) on
Tue, May 13, 14 at 16:48

Have a Briggs and Stratton 15hp ohv. Had a hard start condition researched the forum here and found that valves need to be adjusted. Opened the valve cover and sure enough both rockers were extremely loose . Adjusted intake to .004 and exhaust to .006 now engine back fires thru exhaust and will not start tried adjusting valves back to original positions and still no start I am at a loss


Follow-Up Postings:

 o
RE: help

Not that it should matter "that much", did you adjust the valves with the piston 1/4" ATDC?


 o
RE: help

Yes sir removed spark plug rotated to compression stroke up to tdc then 1/4 past. Also valve bump for compression release working properly


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Lawn Mowers Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here