Return to the Lawn Mowers Forum | Post a Follow-Up

 o
craftsman w/ briggs motor will not run

Posted by motorhead1845 21133 (My Page) on
Thu, Nov 22, 12 at 6:56

it ran fine a couple of weeks ago. now it will run only form a few minutes on prime

model number for the engine is 10T802.
anuone have a diagram of the goevrnor spring attachs to the governor?
i cleaned the carb once. plug is good. today plan to clean air filter and gas cap vent.


Follow-Up Postings:

 o
RE: craftsman w/ briggs motor will not run

Suggest you go to the Briggs website and download the IPL for your engine.
Replace diaphragm part# 394
Clean screen Part# 393
Check ball & inlet Part# 913
OR buy new carb for about $27


 o
RE: craftsman w/ briggs motor will not run

I'd try the gas cap vent hole first! Little bugs just love to drop an egg in those holes, and seal them up with goo!
And, if that fails, then go with Bill K's advice. Rustyj.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Lawn Mowers Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here