Return to the Roses Forum | Post a Follow-Up

 o
White Out rosebush lost all petals

Posted by rafusco 6 (My Page) on
Sat, Jun 21, 14 at 12:02

I planted a White Out Rose back in April. It did well and was full of blooms within about 6 weeks. We went on vacation for 5 days, during which temperatures here were in the low 80s with some rain. When we got home I noticed that every rose has lost its petals. I am wondering a) what happened and b) what I can do now. Should I deadhead what is there? I am a novice garder so I appreciate any advice.


Follow-Up Postings:

 o
RE: White Out rosebush lost all petals

Snip or break off the spent blooms. I would leave a few and see if they set hips (fruit). If this variety does not set hips, then there is no need to deadhead. (Hips consume energy that should be going into growth and more blooms). The plant will bloom again in six weeks,


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Roses Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here