Return to the Roses Forum | Post a Follow-Up

 o
Did they sell me the wrong plant?

Posted by JohnButler TN (My Page) on
Fri, Jul 18, 14 at 17:39

Hello,

I am new to growing Roses, and to any plant for that manor. But I did a LOT of research before purchasing the rose that I wanted, which I had decided on a few but I could only get my hands on what I thought to be an Olympiad.

My question is did I get sold the wrong plant, or do I just need to wait a bit longer for bigger blooms? I'll share some photo's of my plant so that you can see what I am talking about, because looking up this specific rose gives a completely different picture of what it should look like.

Thanks


Follow-Up Postings:

 o
RE: Did they sell me the wrong plant?

  • Posted by hoovb z9 Southern CA (My Page) on
    Fri, Jul 18, 14 at 17:47

is that a grafted plant or a small own-root? Was the bud developing as you planted it or has it been stable and growing for a while?


 o
RE: Did they sell me the wrong plant?

It was in a pot and already a good 3' tall


 o
RE: Did they sell me the wrong plant?

  • Posted by hoovb z9 Southern CA (My Page) on
    Fri, Jul 18, 14 at 18:05

Hmmm...let that nice fat bud next to the flower open, and if it doesn't have more petals, you might not have the right rose. Olympiad is listed at 32-37 petals. One would expect less on a young potted rose, but not 29 less...looks very healthy otherwise.


 o
RE: Did they sell me the wrong plant?

Alright thank you very much for the help, I'll keep an eye on it.

I don't plan on taking it back even if it is the wrong rose, but I would know to keep an eye on them selling me the wrong one again.


 o
RE: Did they sell me the wrong plant?

  • Posted by seil z6b MI (My Page) on
    Fri, Jul 18, 14 at 18:18

There could be any number of reasons why that first bloom is skimpy. It's too new a plant to decide yet if it's a mislabel or not.


 o
RE: Did they sell me the wrong plant?

Well I now have some good size blooms coming along, as shown in the pictures below. But I also have another question, what could be causing the yellow leaves on the plant?

I know over/under watering could be happening although I know it is not under watering. And also I read it could be because of light not getting to those leaves due to the leaves at the top of the bush.

I know the rose is doing well due to all of the new blooms and growth going on, just not near the bottom.

Thanks

Pictures:
http://oi62.tinypic.com/10nfev6.jpg
http://oi61.tinypic.com/vr3p1l.jpg
http://oi61.tinypic.com/vy5k6f.jpg
http://oi59.tinypic.com/2a62kcj.jpg


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Roses Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here