Return to the Tool Shed Forum | Post a Follow-Up

 o
Stihl 028

Posted by wv_farmboy (My Page) on
Sat, May 8, 10 at 14:03

I have a Stihl 028 woodboss that my dad bought new in around 1980 or 1981. We had not used it for several years. I got it out last week and tried to start it and it would not start. After a bit of tinkering around, found no fire to plug.
I bought an Oregon electronic ignition replacement and installed it today. It started quickly but then died.
Since then, it will not hit a lick. Has fire, has gas.
I did note that a few times when I pulled the cord, it did sound a bit like a "spit" or backfire, but never started.

Thoughts and help appreciated.


Follow-Up Postings:

 o
RE: Stihl 028

The carb is probably gummed up. Not a big deal to take it apart and use some good carb cleaner & compressed air to clean it. I prefer 2+2 cleaner.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Tool Shed Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here