Return to the Tractors Forum | Post a Follow-Up

 o
Bolens not running right

Posted by gwhunter (My Page) on
Mon, Jun 10, 13 at 18:45

I have a Bolens with a Briggs+Stratton - Intek V Twin OHV 20 hp. It's been running very rough some times almost sounds like its going to stall. I can find a sweet spot if I pull the choke out 1/4 to 1/2 and have the throttle lever up about 3/4 of the way to make it run smoother but not 100%. I put new spark plugs and a new fuel filter but still runs the same. Would you think the carb needs adjusted or rebuilt or do you think it might be something else? Thanks


Follow-Up Postings:

 o
RE: Bolens not running right

You do seem to be running lean. May want to clean the carburetor.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Tractors Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here