Return to the Irrigation Forum | Post a Follow-Up

 o
Irrigation system low pressure on auto valves

Posted by jlomba3201 ca (My Page) on
Thu, Apr 17, 08 at 23:21

I just fired up my sprinkler system and I noticed the pressure seemed a little low so after fooling with the valves I noticed that when opened the valve manualy they worked ok but when the solinoid opened the valve the pressure is lower.
I am not sure what to do any sugestions I sure could use the help.

Thanks


Follow-Up Postings:

 o
RE: Irrigation system low pressure on auto valves

Hmm, sounds strange. Are all of your valves doing this?
Sounds like the solenoid is only partially opening. Assuming your power supply is adequate, I'd suggest replacing the solenoid.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Irrigation Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here