Return to the Irrigation Forum | Post a Follow-Up

 o
Intermittant Problem

Posted by heymate (My Page) on
Mon, Aug 20, 12 at 11:58

Hi everyone I have a Hunter Controller (residential) Recently the system comes on for a second and then shuts off. I can open all the valves manually and they work fine, but the controller only allows the system on for a split second. sometimes it will work flawlessly for a week. I might mention I cannot turn on any single station from the controller when it it acting up.t starts for a second and then shuts off. Any ideas would be welcome.


Follow-Up Postings:

 o
RE: Intermittant Problem

hm,

Is this a problem that has started recently? Any power outages or lightning strikes nearby? Is your controller new and installed by a Contractor? You may want to check your continuity of your wires or the surety of the wire connections in the controller. Also check the common wire twist connectors. Replace those with waterproof ones. Sounds like a intermittent short somewhere. JMHO Aloha


 o
RE: Intermittant Problem

Thanks for the answer mate. I checked all the wire connections and replaced one valve..it worked once! The Hunter Controller comes on for a second (showing the station and run time and then immedialtly goes back to the time of day. (Shuts power of to the system) All the wires look good. I guess I will have to learn to use a meter! Anyway I wanted to thank you for posting and if you think of anything else, let me know. The system has run for 12 years without any issues BTW :(


 o
RE: Intermittant Problem

hm,

If everything works okay under the manual operation of twisting the solenoid on and off and under the manual operation from the controller. Check inside the controller for any insects making their home and causing intermittent problems. Call or email Hunter. If the controller is 12 years old, it might be worth replacing the controller. JMHO. Aloha


 o
RE: Intermittant Problem

Hi Lehua..Well I decided to replace the cable and it worked !! ONCE :( The controller is the only thing left so I will probable replace that.... When it starts playing up I cannot start any single station (from the controller) Of course everything works manually so it must be the controller. I was thinking it could be some kind of water back pressure problem but I doubt that. I will let you know.


 o
RE: Intermittant Problem

I just hooked the common and zone 1 wire up to the power supply for the controller and the zone worked fine so I think it has to be the controller. This proved that the wiring is fine.


 o
RE: Intermittant Problem

Hi Lehua, Well I connected the common and the wire to one zone to the AC adapter for the controller and it worked. so I bought a new controller ($35) and all is well :) Just wanted to let you know. Thank you so much for all your help !!!!


 o
RE: Intermittant Problem

hm,

I am glad it worked out and continues to do so. Aloha


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Irrigation Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here